Gunn Drogset skal løfte autonomtransport i Norge

Ansatt som teknologisk leder i Applied Autonomy på Kongsberg

Applied Autonomy tar et nytt steg i arbeidet med å løfte autonomtransport i Norge og verden og har nå ansatt Gunn Helene Drogset som ny teknologisk leder for selskapet.

Drogset som kommer fra Kongsberg Gruppen, er utdannet sivilingeniør og har lang og bred erfaring innen utvikling og test av avanserte autonome systemer. De siste fem årene har Drogset arbeidet som prosjektleder med ansvar for integrasjon, test og verifisering av systemkritiske løsninger i Kongsberg Defence & Aerospace. Dette er kunnskap og kompetanse som er gull verdt for et selskap som Applied Autonomy.

Applied Autonomy leverer tjenester for gjennomføring og drift av demonstrasjoner, piloter og utprøving av selvkjørende kjøretøy. I tillegg til å utvikle kontrollsystemer for autonomtransport.

Vil løfte autonomtransport i Norge og verden

Med bakgrunn fra et stort og verdensledende selskap ser Drogset frem til å anvende sin kompetanse på et helt nytt område og i et lite selskap med rask omløpstid. Ambisjonene er mange!

– Applied Autonomy er en veldig spennende bedrift med bærekraftige, fremtidsrettede og ikke minst viktige målsettinger for fremtidens transportløsninger. Jeg ser frem til å anvende min kompetanse og erfaring innen autonomi og utviklingsprosjekter på en helt ny og spennende måte, sier Drogset.

– Som teknologisk leder får jeg være med på å ta tekniske valg som gjør at Applied Autonomy er rustet til å nå sine målsettinger for fremtiden. Vi skal løfte autonomtransport i Norge og verden, legger Drogset til.

Helt avgjørende for å lykkes

Olav Madland, daglig leder i Applied Autonomy, er svært glad for å få med seg Drogset på laget og mener at en bedrifts viktigste ressurs er de ansatte.

– Å få med oss personer som Drogset er helt avgjørende for at Applied Autonomy skal lykkes! Bakgrunnen og erfaringen hennes er ekstremt relevant for oss og jeg gleder meg til å arbeide med henne, sier Madland.

Applied Autonomy samarbeider tett med både Statens Vegvesen og Kongsberg kommune. NSB gikk også nylig inn på eiersiden i selskapet sammen med Kongsberg Innovasjon.